loader image

روزنامه ایران | شماره :7931

1401/03/24


حجت‌الله عبدالملکی، وزیرِ کار از وزارتخانه خداحافظی کرد

پایان کارِ وزیر


حجت‌الله عبدالملکی امروز با نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور استعفای خود را از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد. بخشی از متن استعفای وی چنین است: با سلام و تحیات و آرزوی توفیق و عافیت؛ ضمن تشکر از حسن‌نظر جنابعالی به اینجانب جهت تصدی مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قدردانی از اعتماد مجلس محترم شورای اسلامی، به‌منظور افزایش هماهنگی در دولت، استعفای خود را از این سمت اعلام می‌نمایم.
حجت‌الله عبدالملکی متولد سال ۱۳۶۰ شهرری و دانش‌آموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه اصفهان، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه است. همچنین عضو هیأت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) با حکم مقام معظم رهبری، عضو هیأت مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور، مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، رئیس شورای اطلاع‌رسانی و رئیس هیأت اندیشه‌ورز و رئیس کارگروه انتشار اوراق قرض‌الحسنه کمیته امام خمینی(ره) بوده است. علاوه بر آن عبدالملکی رئیس گروه مطالعات اسلامی بیمه و دبیر شورای اقتصاد سازمان صدا و سیما نیز بوده است. از سوی دیگر وی تاکنون فعالیت‌هایی همچون تألیف ۸ عنوان کتاب در حوزه‌های اقتصاد مقاومتی، اقتصاد کرونا و الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت و ده‌ها عنوان مقاله علمی و پژوهشی در حوزه اقتصاد داشته است.پایگاه سیاسی حجت‌الله عبدالملکی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است که در ائتلاف بزرگ اصولگرایان که مربوط به سال 94 می‌شود نیز عضویت دارد. در واقع از او به عنوان یکی از نظریه‌پردازان اقتصاد مقاومتی یاد می‌شود. همچنین اظهارنظر عبدالملکی در حمایت از تولید داخلی در صنعت خودروسازی و مقایسه ایران و کره جنوبی و پیشنهادهای او برای حل مشکل ازدواج جوانان از جمله خبرسازترین اقدامات او به شمار می‌رود. علاوه بر این وی در یک برنامه تلویزیونی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ اقتصاد ایران را بازتر از اقتصاد چین اعلام کرده بود.در اردیبهشت ۱۳۹۹ عبدالملکی در توئیتی نوشت: «با یک میلیون تومن هم می‌شود کار تولیدی کرد. حتماً می‌پرسید چگونه؟! حق دارید! آموزش نداده‌ایم!» که این توئیت با واکنش‌های بسیاری مواجه شد. عبدالملکی در خصوص حوزه اقتصادی نیز اظهار نظرهایی داشته است. به‌طور مثال درباره صنعت خودروسازی عنوان کرد: صنعت خودروسازی کره جنوبی به دلیل «ابعاد درب پارکینگ‌ها» در این کشور رشد کرده‌است، چرا که درب پارکینگ‌ها در خانه کره‌ای‌ها به اندازه‌ای کوچک طراحی و ساخته می‌شود که ماشین‌های بزرگ امریکایی از آنها عبور نکنند و شهروندان مجبور شوند خودروهای ساخت کره را خریداری کنند.
عبدالملکی درخصوص تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی نیز پیشنهاد کرد: تحت عنوان «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی آزاد شود و مالک آن زمین‌ها اختیار داشته در آنها هر فعالیت دامی، صنعتی و… انجام دهد.
191 رأی موافق عبدالملکی را وزیر کرد
در سوم شهریور ماه سال 1400 نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حجت‌الله عبدالملکی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم رأی اعتماد دادند. عبدالملکی با ۱۹۱رأی موافق، ۷۷ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم شد که در آرای اخذ شده این جلسه ۵ رأی باطله نیز وجود داشت.
در متن استعفای عبدالملکی خطاب به آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور آمده است: با سلام و تحیات و آرزوی توفیق و عافیت؛ ضمن تشکر از حسن‌نظر جنابعالی به اینجانب جهت تصدی مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قدردانی از اعتماد مجلس محترم شورای اسلامی، به‌منظور افزایش هماهنگی در دولت، استعفای خود را از این سمت اعلام می‌نمایم. علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری روز 24 خرداد ماه عنوان کرد: روز گذشته وزیر کار دومین بار متوالی استعفای خود را تقدیم رئیس‌جمهور کرد که  مورد موافقت رئیس‌جمهور قرار گرفت. وی گفت: عبدالملکی از دولت جدا نخواهد شد و قرار است به عنوان مشاور رئیس‌جمهور با دولت همکاری کند. همچنین زاهدی وفا از امروز به عنوان سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منصوب شد.

149 نفر در حادثه انفجار در کارخانه مصدوم شدند


 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار در کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد، گفت: بیمارستان حضرت قائم(عج) فیروزآباد در این حادثه، به ۱۴۹ مصدوم ارائه خدمت داشته است. مهرداد شریفی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: با ترخیص ۱۲۶مصدوم طی روز گذشته تاکنون، در حال حاضر ۲۳مصدوم بستری بوده و خدمات درمانی لازم به آنان ارائه می‌شود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز وضعیت مصدومان بستری را نیز مطلوب گزارش کرد و افزود: امید است به‌زودی دیگر مصدومان بستری نیز با سلامت کامل ترخیص شده و شاهد بازگشت آنان به آغوش خانواده‌هایشان باشیم.حوالی ساعت ۱۷ عصر دیروز دوشنبه ۲۴ خرداد، به‌دلیل نشت گاز از منبع آمونیاک کارخانه کربنات سدیم شهرستان فیروزآباد فارس، حادث شد. این واحد تولیدی که از آذر ۱۳۹۹ آغاز به کار کرده است، در ۳۵ کیلومتری جاده فیروزآباد به عسلویه، قرار دارد.

فرزند بی‌نظیر در تهران

«بلاول بوتو زرداری»، وزیر خارجه پاکستان امروز برای نخستین بار از زمان حضورش در وزارت خارجه در کابینه شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان راهی تهران شد. 


«بوتو زرداری» فرزند دو سیاستمدار شناخته شده پاکستانی یعنی «بی‌نظیر بوتو» نخست‌وزیر پیشین و «آصف‌علی زرداری»، رئیس جمهور اسبق پاکستان است که چندی پیش به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد. او امروز برای نخستین‌بار به تهران سفر کرد و گفت‌و‌گوهای سازنده‌ای را با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان از سر گذراند. هدیه‌ای که وزیر امور خارجه در نشست خبری پس از این دیدار تقدیم همتای پاکستانی خود کرد، از پیشینه درخشان و حسن روابط دو همسایه بزرگ منطقه حکایت داشت. 
امیرعبداللهیان آلبوم عکسی را از آخرین سفر «بی‌نظیر بوتو» نخست‌وزیر فقید پاکستان و مادر بلاول بوتو زرداری «وزیر امورخارجه کنونی پاکستان» به ایران و زیارت او از حرم امام رضا(ع) به وی هدیه کرد. 
آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هسته‌ای از دیگر موضوعاتی بود که وزیر امور خارجه در دیدار با همتای پاکستانی خود به آن اشاره داشت و با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه از میز مذاکره فرار نکرده است، افزود: «در روزهای اخیر و در پنجشنبه گذشته علیرغم استمرار تبادل پیام‌های غیرمستقیم بین تهران و واشنگتن و علیرغم پیشرفت‌هایی که در مسیر این گفت‌وگوها قرار داشت، ولی به یکباره طرف امریکایی برای اعمال فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی ایران و البته اخذ امتیاز بیشتر در مذاکره غیرمستقیم، قطعنامه‌ای را در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه داد و علی‌رغم اینکه طرف امریکایی به ما اعلام کرد که این قطعنامه خالی از محتواست، ولی نفس قطعنامه باعث شد که ما طرف امریکایی را از این کار برحذر کنیم.»
وزیر خارجه در ادامه سخنان خود از ارائه بسته‌ای جدید از سوی ایران به طرف‌های مقابل مذاکرات خبر داد و افزود: «ما یک پکیج سیاسی جدید و ابتکار جدید را روی میز قرار دادیم، طرف امریکایی این ابتکار را پذیرفت، اما بر تصویب قطعنامه هم تأکید داشت. در نتیجه جمهوری اسلامی ایران هم با افزایش فعالیت‌های هسته‌ای خود در حوزه‌هایی که از طریق سازمان انرژی اتمی اعلام، اجرایی و عملی شد و به صورت رسمی هم قبل از صدور قطعنامه به دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده شد، این اقدامات را انجام داد.»



Source link